maanantai 10. joulukuuta 2012

Luukku 10


Luukku kymppi,  rytmimme.

Meillä on aika selkeä päivärytmi, mikäli ollaan ihan vaan kotosalla tai lähiympäristössä ylipäätään.
Päivämme menee jotakuinkin näin:

Herätys 06.00-08.00
Aamupala 08.30 aikoihin
Lounas 10.30-11
Ekat (ja ehkä myös ainoat) päikkärit 10.30/11-12/13
Välipala 14.00
Jos nukkuu toiset päikkärit, niin ne on sitten 16-17 (ihan viimeistään)Päivällinen 17.00
Iltapala 20.00-20.30
Iltapesu tässä välissä
Nukkumaan 21-22

Emil siis herää vaihtelevasti kuuden ja kahdeksan välillä, riippuen ihan siitä monelta illalla on mennyt nukkumaan. Parina viime aamuna tyyppi on herännyt kuin ohjus molempina aamuina tasan 6.10. Tänään sentäs sain maidon avulla vielä nukahtamaan reiluksi tunniksi.
Aamupalalla Emil syö yleensä hirssi-/riisipuuroa, hedelmiä ja maissinaksuja
Lounaalla kala-/kasvis-/lihasose tai vastaava ja riisikakkua.
Välipalalla yleensä marja- tai hedelmäsose tai tuoreita hedelmiä. Persimon on suurinta herkkua!
Päivällisellä Emil syö useimmiten samaa ruokaa kun mekin, sillä ehdolla ettei ruoka sisällä vehnää tai maitoa. Eilenkin poikanen veteli riisiä ja kanaa omin pienin kätösin kuin isommatkin poikaset!
Iltapala sisältää taas puuroa, joko hirssi- riisi- tai tattaripuuroa. Jos mamma on laiska, niin mikromunakas uppoo kyllä aina poikaselle. Oon antanu myös iltasella gluteenitonta sämpylää, ja sellaisenkin saattaa kokonaan vetää. Nyt oon sillon tällön antanut pari purkillista maissisosetta iltapalaksi. 
Kun aamupalat on syöyty ja jos ulkona on hyvä ilma, niin käydään koiran kanssa pitkällä vaunulenkillä, ja sit mennäänkin yhdessä päikkäreille. Jos laiskottaa niin koiralle pikalenkki ja sit leikitään päikkäreihin saakka.
Emil tykkää kirppikseltä hankitusta moposta tosi paljon. Ainoa ongelma siinä on se, että koska mopossa on pyörät niin sehän liikkuu välillä eteenpäin sillon kun ei pitäisi. Eli juurikin siinä nousuvaiheessa, sitten kolisee naamataulu ja pää lattiaan ja ulina on taattu.


Päikkäreiden jälkeen hengaillaan yleensä poikkeuksetta sisällä ja mä teen sit siinä kotihommia, mikäli poikanen ei ole takiaistuulella.
 Välipalan jälkeen, meikäläinen yleensä alkaa tekemään ruokaa nälkäiselle miekkoselle joka saapuu koulusta tai töistä. Siinä yhdessä sitten poikasen kanssa napostellaan salaatista kurkkua sun muuta.
Jos meillä on kylässä takiainen, ja mun on aivan pakko saada jotain tehtyä, niin Big Bugs Band pelastaa tämän mamman! Emil suorastaan rakastaa noita laulavia örkkejä. Aina hihkuu innoissaan :)
Sitten miekkonen saapuukin kotiin ja Emil menee unille, jos menee.
Nyt on mennyt jonkun aikaa jo yksillä unilla, mutta illat on sillon paljon itkuherkempiä. Siksi vielä toistaseks yritän, että nukkuisi kahdet päiväunet. Yksillä kun ei selkeästi vielä pärjäisi vaikka kovasti yrittääkin.
Sitten iltasella vielä ulos, pulkan kyytiin tai vaunuihin. Käydään paljon tossa läheisessä asukaspuistossa. Musta on niiiiiiiiiiiin tylsää kun sieltä vietiin vauvakeinut pois :/
Lumesta tuo tyyppi ei toistaseks oo järin innostunu. Hetken vaan viihtyy maantasalla ja sit on pakko päästä syliin katselemaan ympärille.
Sitten sisälle tultaessa hetken ehditään taas möyriä ja sotkea pitkin huushollia, kunnes koittaa iltapala.
Iltapalan jälkeen käydään aina kylvyssä vielä purkamassa ylimääräiset energiat.
Sittenpä koittaakin uniaika, hampin pesut ja velli.
Luojalle kiitos, meidän illat ei enää( KOPKOPKOP ) sisällä huutoraivoja. Nykyään rauhoittuu sänkyyn niinkuin ennenkin ja nukahtaa lähestulkoon heti vellin juonnin jälkeen.
Emil herää öisin vaihtelevasti. Joskus nukkuu koko yön putkeen ja välillä herätyksiä on se miljoona. No ei nyt tietenkään ihan, mutta vaihtelee 1-8 kerran välissä. Enää ei maitoa huoli yöllä kun tosi harvoin, mutta jostain syystä mä itse sitä aina tyrkytän kun kuvittelen et päästään kaikki taas nukkuman nopeammin.
Tutti riittää ja käsi hellästi painamaan selästä, niin uni on taattu. :)

Emma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti