tiistai 12. helmikuuta 2013

Olisiko ensi yökin yhtä hyvä..?


Eilisen päivän ja iltapäivän istuinkin kirjaimellisesti puhelin korvalla. Neuvolasta soiteltiin takaisin aika nopeaan, mutta se ei ollut meidän "oma" neuvolantäti. Hänelle selostin tilanteen ja sain sitten soittopyynnön meidän omalle neuvolantädille. Hän sitten soittikin ja juteltiin näistä poikasen uniongelmista tovi jos toinenkin. Käytiin meidän päivärytmi, ruokailut, ulkoilut ja nukutustilanteet läpi. Neuvolasta suosittelivat lukemaan kirjan nimeltä Unihiekkaa etsimässä. Sen aionkin käydä kirjastosta metsästämässä. Kuulemma on helppolukuinen ja moni kehunut.
Noniin, sitten sain numeroa sosiaaliohjaajalle, joka on perehtynyt pienten lasten uniongelmiin. Soittelin, mutta meni sitten vastaajaan. Eikä mennyt kaukaakaan, kun sieltä soittelivat takaisin päin. Tämän sosiaaliohjaajan kanssa käytiin taas samat asiat läpi kuin mitä olin neuvolantädin kanssa puhunut. Päiväohjelmassamme ei kuulemma ole mitään vikaa, eikä hän lähtisi mitään muuttamaan. Kehui kovasti rytmiä ja rutiineita, mitä meillä onkin aikalailla. Nukkumaan menoon saatiin ohjeistukseksi :

-Velli annetaan niin että lapsi ei nukahda siihen
-Syliin ei saa nukahtaa
-Unirätti tai sitten tutti käteen
-Omaan sänkyyn suoraan nukuttaminen.
-Mikäli ( eli kun ) lapsi hermostuu, niin sitten aina nostetaan syliin ja laitetaan takaisin sänkyyn
-Ei katsekontaktia eikä puhetta
-Isä nukuttaa

Näillä ohjeilla mentiinkin sitten eilen. Miekkonen tosiaan nukutti poikasen, koska sosiaaliohjaaja sanoi, että minun kanssa saattaisi tulla suurempi show kuin miehen.
Aikalailla tasan 40minuuttia kesti huutoraivo, kymmeniä syliin nostamisia ja tutin laittoa. Mutta, poikanen nukahti omaan sänkyynsä, itse siitä tietoisena.
Yö meni paremmin kuin piiiiitkään aikaan. Pari kertaa jouduin tuttia käydä laittamassa, mutta huutoraivon ja peittojen heittelyn sijaan, poikanen nukahti samantien uusiksi. Kuudelta (?) nappasin sitten viereen tuhisemaan ja nukuttiin puoli kahdeksaan. JEEEEE!

Superdieetti jatkuu, ja eilisen ähkyn sijaan mulla onkin yhtäkkiä nälkä.. Maha kurnii, ja tekisi mieli vetäistä pari ruisleipää ja iiiiiiso kasa jugurttia. Mutta ei, raejuusto se vaan kutsuu! :D

Tänään käytiin Emilin kanssa moikkaamassa Annmarieta ja Lilliä.
Meikäläisellä sydän syrjällään kun Lilli tepasteli tuolla kahvilan sohvalla.. Huhheijjakkaa. Ihan hyvä siis, ettei Emil kävele kuin muutamia askelia. Muuten saisin olla koko ajan sydän kurkussa. 


Emma

10 kommenttia:

  1. Mäki voisin yrittää tollasta superia, rahka ja raejuusto on vaan niin hyi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kummassakaan mitää vikaa ole, mutta sit kun niitä pupeltaa monta kertaa päivässä, alkaa väkisinkin tulla korvista ulos :D

      Poista
  2. Toivottavasti yöt rauhoittuu :) meillä toistaiseksi vähän paremmin menee...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos viime yötä miettii, niin ei toivoakaan että yöt paranis.. Huhhuh!
      Onneks te ootte saanu yöt parempaan suuntaan, toivottavasti jatkuu samalla mallilla :)

      Poista
  3. Me aloitettiin muistaakseni 3kk aikoihin nukuttamaan poika aina omaan sänkyyn ja nukahtaminen on mennyt siitä asti hienosti lähes poikkeuksetta. (Ne yöunet sitten ei aina niin hyvin)Neuvolassa sanottiinkin, että pullolla ja sylissä nukuttaminen on huonoja juttuja. Jos lapsi nukahtaa syliin ja herää eri paikassa kuin mihin nukahti niin hän helposti pelästyy tätä tilannetta.

    Eli kun noin jatkatte kuten maanantaina toimitte, niin varmasti alkaa menemään paremmin! Tsemppiä dieettiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emil nukkui ekat kuukaudet omassa sängyssä, ja oisko ollu sinne 4-5kk saakka nukku yöt tosi hyvin. Sit alko tää yörumba :/
      Viime yö oli taas kauheampi ku pitkiin aikoihin.. Mut ei kai auta kun yrittää jatkaa noilla vinkeillä.

      Poista
  4. moikka! hei menin muuttamaan oman blogin nimen ja samalla osotteen, niin nyt tässä mietin, et muuttuuko se automaattisesti muillekin? eli näkyykö siulla tuo miun blogi tuon blogggerin hallintapaneelin kautta?

    jos ei niin uus osote on http://aikalapsuuden.blogspot.fi/

    kun en sIIs tehny kokonaan uutta blogia vaan tuossa blogissa asetuksissa vaan muutin sen nimen ja samalla osotteen.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu näkyi automaattisesti :)

      Poista
    2. mikshän osalla ei taas toimi, kun muutin tuon?! oli pakko palauttaa se vanha osote sittenkin takas... :/

      Poista
    3. Tää blogger on mulla ainaki viime aikoina sekoillut ihan huolella.. Veikkaan että johtuu siitä :&

      Poista