tiistai 27. maaliskuuta 2012

40+1

Eilen oli tosiaan THE DAY ja neuvolakäynti. Muutama kipee supistus koko päivänä ja se siitä..
Jälleen kerran.
Ei paljoa naurata kyllä enää.. Viime yönä heräsin ihan järkyttävään mahakipuun.
Samanlaista kipua kun mitä menkkojen aikaan, mutta miljoona kertaa pahempana. Menin ottamaan särkylääkettä, ja nojailin sit keskellä yötä muutamia minuutteja tiskipöytään. Harkitsin jo, että herätän miehen kalauttamaan mun tajun kankaalle.. Pääsin sentään sänkyyn asti takaisin, mutta kipu ei meinannu hellittää. Ei tuntunu supistukselta, vaikka kipu viilsi reisiin ja selkään asti. Koira toljotti mua hädissään ja koukki tassullansa, ja mies se vaan tyylilleen uskollisena nukku onnellisena tietämättä mistään mitään.
Uni kuitenkin tuli silmään ja nukuin kymmeneen asti aamulla. Senkin jälkeen olisin voinu vielä unia jatkaa, mutta vessahätä se vaan yllätti, vaihteen vuoksi.

Neuvolakäynnillä oma täti lähti kokoukseen, joten opiskelija teki tarvittavat hommelit. Samainen opiskelija on ollut kolmella edelliskerralla, eikä siis ollut mikään vieras ihminen vastassa.
Edelliskerroillakin opiskelija on tehny tutkimukset, ja oma neukkutäti sitten jälkeenpäin vielä tsekannu tilanteet toistamiseen.

Rv 40+0  (39+0)

Paino 72kg eli +300g per viikko (71,7kg, +1300g per viikko) 
Turvotus + (+)
Verenpaine 104/72 (106/68)
Sf-mitta 33cm (35cm)
Vaavin sydämensyke +135 ( +150)
Liikkeet ++
Hemoglobiini 107 (106)
Pissa puhdas (tälläkin kertaa)

Paino ei onneks hirveesti enää ollu noussu, alkaa jo tää +20kg olla ihan liikaa tarpeeks. Vaikka ei mulle kyllä missään vaiheessa olla asiasta motkotettu, mutta itsestä se vaan tuntuu ihan älyttömältä määrältä.
Sf-mitta on laskenu viikossa 2cm, eli en mä ihan omiani ole hourinu kun tuntuu että maha ei voisi enää alempana olla. Kovaa kun kävelee, niin varulta täytyy pitää masusta kiinni ettei se tipu :D
Eihän se nyt mihinkään tippuis, mutta siltä se välillä tuntuu.
Hemoglobiini ei jostain syystä vain nouse, vaikka syön rautaa 200mg vuorokauteen. Maksalaatikko ja veriletut on ollu nyt myöskin ruokalistalla, mutta ei niin ei.
Vauvan sykkeet kans hitaammat, kuulemma niiden lasku enteilis lähenevää synnytystä.. ? Olispa vaan näin, mä haluaisin jo nähä poikasen! <3

Neuvolasta sanottiin, että pitäis piipaa-autoa tilata paikalle jos alkaa säännölliset supistukset ja tulee ponnistamisen tarve.. Tuntui vähän liioitellulta, muttamutta. Saa nähä miten sitä sitten toimitaan :) 
Ensi viikolle on vielä varattu yksi neuvolakäynti ( johon en aio mennä, todellakaan), ja sen jälkeen sitten yhteyttä Kätilöopistolle.
Ihmetyttää vaan, että kun koko ajan ollu hysteriaa kaksiosaisen kohdun suhteen ( ettei vauva saa kasvaa liian isoksi, eikä väliseinämä repeä), niin yhtäkkiä nyt tää onkin kaikille ihan fine että vauva siellä kasvaa minkä kerkeää. Itselle tulee vaan pienoinen paniikki, kun synnytys pelottaa jo muutenkin.
Eipä se taida auttaa muu kuin luottaminen ihmisten ammattitaitoon.
Stadiumissa oli alennuksia ja niissä sit käytiinkin miehen kanssa viikonloppuna.
Hirveästi ylimääräistä kulutettavaa ei todellakaan olisi, mutta koska en muistakaan koska olisin itselleni mitään ostanu, niin päätin että saan jotain kivaa ostaa.
Kahdet kengät löyty, eikä yhteishinta 29,80e kaksista kengistä nyt ole todellakaan paljoa.


 H&M:ltä ostin villatakin ( joka ei kyllä tän tynnyrin kanssa mene kiiinni lähimainkaan) seitsemällä eurolla. Tämänkin oikea hinta olisi ollut 39,95e,joten löytö!


Eilen tehtiin hampurilaisia siskon ja miehen kanssa. Yleensä teen itse pihvit väliin, mutta eilen oli todellinen laiskuusmasennus- päivä, joten valmispihveillä mentiin. Mutta hyviä ne kuitenkin oli, ja meikäläinen välttyi kokkailulta.Uusin KaksPlus kolahti nähtävästi postiluukusta, joten jospa sit sen pariin..
Vaikkakin ensin taidan hakea kaupasta jotain namiskuukkelia. :)

Emma ja Pienoinen ukko 40+1r

5 kommenttia:

 1. Voi mä niin sun vuoksi toivon, että pääsisit jo tuosta piinasta :( voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täällä taas tapahtuu jotain.. Mutta katotaanpa vaan, niin turha toivo. :/

   Poista
  2. Pidän peukut pystyssä, että ei olis turha toivo!

   Poista